ФЕРМЕРИ ПРОТИ ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ: ЦЕНТР МІСТА ЗАБЛОКОВАНО!

Асоціація фермерів та приватних землевласників (АФЗУ) спільно з Аграрним союзом України (АСУ) розпочала акцію протесту з вимогою не допустити розпродажу української сільськогосподарської землі.
Центральна частина міста, в тому числі і урядовий квартал заблоковані. Селяни перекрили вулиці Грушевського, Михайлівську, Лютеранську. Інститутську та Лаврську. В місті колапс!

Учасники акції, які виступають проти продажу землі, тримають прапори з написами "Аграрний союз України" та "Асоціація фермерів і приватних землевласників", та лозунгами «Ні - продажу землі!», «Не допустимо дерибану землі!», «Під час війни землею не торгують!».
Ф1
На акції присутні селяни практично з усіх областей, адже страх втрати годувальниці, основного засобу виробництва лякає багатьох. Також фермери переконані, що у разі запровадження ринку землі в тому вигляді, як пропонує влада, вони не зможуть конкурувати з великими агрохолдингами. Що призведе до їх банкрутства.
Ф2
Навіть не зважаючи на те, що президент України Володимир Зеленський запевнив, що до торгів землею допустять іноземців лише після всенародного референдуму, селяни переконані, що за нинішньої судової влади, великої корупції, законодавчих прогалин – іноземний капітал, а в першу чергу російський, китайський та з ближнього сходу, правдами і не правдами, через підставних осіб, скуплять сільгоспугіддя – а це фактично є втратою української державності!
Ф3
Ближче до середини дня мітингувальники почали підтягуватися на площу Конституції, до Парламенту, де в цей час проходить засідання Верховної ради. На паркані, навпроти входу до будівлі Ради, учасники акції розвісили банери з написами "Продамо землю - втратимо майбутнє!", "Ні - земельний мафії!" та інші.
За останньою інформацією керівників Асоціації фермерів Миколу Стрижака та Аграрного союзу Генадія Новікова запросили в приміщення Верховної Ради для обговорення питань, які турбують селян.
Результати перемовин повідомимо пізніше…
Михайло Данкевич,
для газети «Вісник Фермер України»