Українці протестують проти небезпечних заводів Нашої Ряби

llll.jpg

Мешканці Черкащини вийшли на протест проти екологічно небезпечних підприємств Юрія Косюка, які несуть нищівну шкоду екології і позбавляють мешканців придатної до споживання води!

З допису Івана Слободяника в фейсбуці:

«Ми вимагаємо, щоб міністр екології взяв під особистий контроль цю ситуацію! Вже не перший рік Черкащина потерпає від підприємств «Миронівського хлібопродукту» через утилізацію відходів і курячого посліду»,- повідомив громадський  діяч.

Він пояснив ситуацію, що призводить за екологічних проблем регіону та небезпеки здоров’я людей, що мешкають поруч.

«Підприємства використовують артезіанську воду, річка забруднюються і звичайним мешканцям просто не залишається придатної для споживання води! Влада зазвичай жодним чином не реагує на екологічну шкоду, які завдають підприємства. Там, де розташовані дані підприємства, відходи потрапляють у ріку Росава, Рось, а потім у Дніпро. Місцева ж влада підтримує саме великого виробника. Сьогодні ми приїхали до Черкаської ОДА підтримати протест проти будівництва нових курятників»,- розповів Іван Слободяник.

Також Іван Слободяник наголосив, що підприємства отримують державні дотації, однак екологічних норм не дотримуються.

«Підприємства отримують чималі дотації з Держбюджету, однак екологічних норм не дотримуються. Ми не проти того, щоб було виробництво, створювались нові робочі місця, але і без того не бідне підприємство, яке отримує ще й державні дотації (минулого року майже 1,5 млрд грн.), повинне дотримуватись екологічних норм. Вони повинні вживати заходів, аби відходи не потрапляли у річку, а вода бралась не з артезіанських скважин а з Дніпра!», - підкреслив він.